25 Aralık 2016 Pazar

Sivilce İzlerine Bitkisel Çözüm

Sivilce Lekeleri

Sivilce izleri genelde sivilcelerin sıkılmasıyla oluşan izlerdir. Sivilceler genelde kendiliğinden iz bırakmadan ortadan kalkabilir ancak bazı insanlarda kırmızı sivilce izleri veya çukur yani skar olarak kalabilir. İnsanlar sivilcelerden dolayı oluşan iz için bir çok yöntem arayışı içerisine giriyorlar. Tabi ilk iş googla sormak oluyor. Sivilce izi nasıl geçer ve sivilce izleri, sivilce lekeleri konularında yaptığım arama sonuçları gerçekten çok kötüydü. Bir çok sitede birbirine benzer ipe sapa gelmez yazılar okudum.

Elma sirkesi, limon, bal, yumurta, yoğurt, süt, salatalık, kahve, karbonat, toz şeker, tuz, çeşitli sebze, meyve ve ot, baharat adı sayılarak sivilce maskeleri tarifleri veriliyor. Üstüne üstlük bu kör cahiller hızlarını alamayıp, 3 uygulama 5 uygulama, bir hafta, bir ay gibi kesin sonuçlar vaad ediyorlar.

Sivilce Lekelerine Bitkisel Çözüm



Bu saçma sapan yazılarda okuduklarını yapan milyonlarca insanın olmasını bilmek insanı gerçekten üzüyor. Bu yazıyı okuduysanız siz de muhakkak bu tarz şeyler denemişsinizdir. Ama çözüm bulmanız neredeyse imkansız olduğunu bilmenizi isterim. Üstelik bu bahsedilen maddelerin bazıları lekelerini daha çok arttırabilir.

Sivilce İzlerine Limon


Limon içeriğindeki sitrik asit sayesinde sivilce izlerinin üzerinde hafif soyulma yapabilir. Ancak limon suyu ilave edilmiş maskeler ile sivilce izlerini geçirmeniz mümkün değil. Ayrıca kırmızı sivilce izleriniz varsa limon sürmeyin. limon kırmızı sivilce izlerinizi daha kızartmaktan başka bir işe yaramaz. Limon için c vitamini içerir diyerek sivilce izlerine iyi geldiği iddia edilir ancak limonda sivilce izlerinize iyi gelecek kadar c vitamini yoktur. Büyük bir yanlış bilgidir limonun c vitamini içerdiği. Yani sivilce çukurlarınıza ve kırmızı sivilce lekelerine limon iyi gelmez.

Sivilce İzlerine Şeker


Genelde şeker, kahve, tuz gibi madelerle peelingler önerilir, bunları maske olarak lanse ederler, ancak bu fiziksel peeling ajanları cildinizde lekeleri gidermek için yeterli derinlikte soyma yapmanız lazım. Bu yüzden şeker de sivilce izlerine iyi gelmez.

Sivilce İzlerine Yoğurt


Sivilce izleri için yoğurt en çok tavsiye edilen maddelerden birisi, genelde yoğurtlu maskeler önerilir, hatta yoğurt ve karbonat karışımları önerilir. Yoğurt laktik asit içerir, yoğurttaki laktik asit sayesinde ciltte soyulma sağlanması amaçlanıyor, çünkü laktik asit bir AHA (alfa hidroksi asit) gurubundan bir kimyasal peeling asidi. Ancak yoğurtla yapacağınız maskeler veya kürler de size derman olmayacaktır, çünkü yoğurdun içeriğindeki asit oranı yetersizdir.

Sivilce İzlerine Karbonat


Karbonat, İngiliz sodası, İngiliz karbonatı olarak da bilinir ve bazik bir maddedir. Karbonatın bazik yapısı cildi kuruttuğu için hafif soyulma yapar, ancak bu da leke ve iz geçirmez.

Sivilce İzlerine Elma Sirkesi


Bir diğer sivilce lekeleri için tavsiye edilen madde elma sirkesi, elma sirkesi asidik bir maddedir, ve gene ciltte soyulma yapması amaçlanır, sirkelerde genelde asetik asit vardır. Ama elma sirkesi de cildinizi yeteri soyma yapmayacağı için sivilce lekeleriniz geçmeyecektir.

Sivilce Lekelerine Kesin Çözüm


Evvela sivilce lekelerine kesin çözüm istiyorsanız sivilce lekenizin türünü bilmelisiniz. Çünkü çökük yani skarlı bir sivilce lekesine, cildin soyulması dışında çözmeniz imkansız, bunun içinde, dermabrazyon, dermaroller, dermapen, lazer ve en önemlisi kimyasal peeling dışında çözüm üretmeniz imkansızdır. 

Kırmızı Sivilce İzlerine Çözüm


Eğer kırmızı sivilce izlerine sahipseniz bunlara soyucu, çizici işlemler yapmamalısınız. çünkü kırmızı ve doku olan sivilce izleri için yapılması gereken o kızarıklığın giderilmesidir. Kırmızı sivilce izleri genelde pembe olan izlerdir.

Bu izler için cildi onarıcı şeyler yapılmalıdır, cildi onarıcı proteinler ve maddeler kullanabilirsiniz, bunun için genelde cildin onarıcı etkisini arttıran l-arginine (arjinin), bir çeşit kükürt türevi olan ve cildi iyileştiren msm (methylsulfonylmethane), cildi onarıcı ve yatıştırıcı b3 vitamini(niacin), kızarıklık alıcı olarak çinko oksit veya çünkü sülfat.

Şimdi yukarıda yazdığım maddelere bakıp hiçbirşey anlamadınız, çünkü bu tarz özel bilgileri bir çok güzellik uzmanı geçinen bilmez, bunları özellikle yabancı forumlardaki araştırmalardan öğreniyoruz. 

Kırmızı Sivilce İzleri İçin Krem


Yukarıdaki maddeler ile bir krem yapacağız. Bu kremimizin hızlı biçimde kırmızı sivilce izlerimizi geçirmesini amaçlayacağız. 

  • 1 tüp Madecassol krem
  • 1 tüp Beklazon krem (kortizonlu)
  • 1 çay kaşığı b3 vitamini
  • 1 çay kaşığı MSM
  • 1 çay kaşığı b5 vitamini
  • 1 çay kaşığı e vitamini
  • yarım çay kaşığı çinko sülfat veya çinko oksit
  • yarım çay kaşığı l arginine
Malzemeleri boş bir krem kutusunda iyice karıştırınız. Sonra gece yatmadan önce kırmızı sivilce izlerinin üzerine sürün. Sonrasında cildinizin nasıl hızla iyileştiğini ve kırmızı sivilce izlerinin gittiğini gözlerinizle görün. Faydalı sonuçlar aldığınızda bu bilgiyi paylaşarak insanlara yayılmasını sağlayın. 

Sivilce Çukurlarına Çözüm

 
Sivilce çukurları içinse yapmanız gereken şey cildinizi soymaktır. Bu soyma işlemi için tca, glikolik asit, laktik asit gibi şeyleri kullanabilirsiniz. Yapılacak bu işleme kimyasal peeling deniyor, bunun için detaylı bilgileri daha sonra sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder